O nama

Planinarsko društvo Hrvatske pošte i Hrvatskog telekoma “Sljeme” osnovano je u Zagrebu 11. svibnja 1950. godine od strane radnika tadašnjeg PTT-a Zagreb. Od tada pa do danas ono je ostalo mjesto druženja radnika i poštanske i telekomunikacijske djelatnosti, ali i ostalih građana Zagreba, ljubitelja planina. Bez obzira na sve promjene u organizacijskoj strukturi ovih djelatnosti tijekom prošlih 50-tak godina, naše planinarsko društvo svoje postojanje zahvaljuje tim dvjema djelatnostima. Tako se ime društva mijenjalo od: Planinarsko društvo PTT “Sljeme”, preko: Planinarsko društvo HPT “Sljeme”, do današnjeg: Planinarsko društvo Hrvatske pošte i Hrvatskog Telekoma “Sljeme”.

Planinarsko društvo HP-a i HT-a “Sljeme” ima svoje sjedište u Ante Topića Mimare 1A, 10090 Zagreb - samo za slanje pošte. Inače se sastanci održavaju u Mjesnom odboru "August Šenoa" - Pavla Hatza 8, srijedom od 16.00 - 18.0 sati (svaka 2. i 4. srijeda u mjesecu). Na tim se sastancima evociraju uspomene s prošlih izleta, planiraju se slijedeći, a također organiziramo predavanja s dijapozitivima o planinama. Već je ustaljeni običaj da se pred početak svakog mjeseca izdaje bilten s planom izleta za taj mjesec. Sastanci su otvorenog tipa, tako da mu mogu prisustovati svi zainteresirani, a posebno su nam dragi gosti oni koji žele postati naši novi članovi.

Zahvaljujući Hrvatskom telekomu, upravljamo s planinarskim domom “Vugrovec”, lociranom u najistočnijem dijelu Medvednice. Dom je otvoren svaku subotu i nedjelju. Osim dobivanje pića i hrane, planinari mogu u domu i prespavati. Inače, naše društvo organizira u domu različite proslave, npr. doček Nove godine, bal pod maskama i sl.

I na kraju, osnovni smisao našeg postojanja je u druženju s planinama i ljudima koji vole planine, odnosno prirodu.